Aktivni Joga odmor
JOGA , Ti i More
Istočni Pilion – Papa Nero
26.8. – 5.9.2017

ATMA JOGA CENTAR po drugi put na istom mestu organizuje letnji aktivni joga odmor.

Opis mesta :   Istočna obala planine Pilion, Agios Ionas, plaža Papa Nero

U grčkoj mitologiji Pilion je poznat kao  “letnja rezidencija bogova sa Olimpa”. Zemlja u kojoj je obitavao Hiron , kentaur, veliki učitelj, mudrac i iscelitelj. Hiron je bio taj koji je svojim učenicima prenosio znanje o velikom broju biljaka ( oko 3000 ) koje su tamo rasle tada kao i danas.

Pilion je „božanskom“ silom opskrbljen i pitkom vodom u bezbroj izvora. Tako je u Agios Ioanisu nepotrebno kupovati flaširanu vodu,  makar je ona isto sa Pilionskih izvora…Mestašca su mala a plaže uglavnom ogromne pa tako nikada gužve. Plavičasti kristal vode na plažama  može  se otkriti samo uživo, jer svaki  objektiv  (lično iskustvo) tu divotu naruši. Civilizacija nije još počela da“jede“ Istočni Pilion, za šta su se  kao „vidoviti“ pobrinuli narečeni bogovi,   postavivši planinu izmedju dve obale,  pa tako na istočnu dolaze samo oni posetioci koji žele odmak od  agresivnog tehnološkog nasrtaja na ljudske živote… Pa tako platežniji turisti iz drugih delova Evrope  opsedaju 24 „zaštićena“ sela,  gde je svaka  stara kamena kuća butik hotel , a sokaci i uličice „slikovnice“…  jer…božanski je lepo, a to ima i cenu…

Atma joga centar je i prošle godine svoj aktivni Joga odmor organizovao na istom mestu.  Lično iskustvo je da je ovo jedno čarobno mesto , gde se sa 1600 m nadmorske visine , kroz gustu zelenu šumu koja opojno miriše na najrazličitije načine , bogatu sa bezbroj izvora pitke vode spuštamo do peska i mora.  Papa Nero plaža je zapravo uvala sa najlepšom plažom na Pilionu, nema saobraćaja i gužve na prostranoj plaži prekrivenoj peskom i najsitnijim šljunkom.

Idealno mesto da provedete dinamičan a opuštajući odmor u potpunom miru magične prirode okruženi planinom, šumom i Egejskim morem.

 

 

AGIOS IOANIS  – obližnje mesto

Agios Ioanis se nalazi u Istočnom Pilonu, na 49km od Volosa.  Ima tri plaže „odjednom“: „svoju“, na 300m južno Papa Nero i na 500m severno Plaku.
Malo ribarsko mesto sa nekoliko marketa, nekoliko taverni i nekoliko kafića-sve u tri ulice…Za provod dosadno za odmor božanstveno…

 

Smeštaj : Vila Panorama –Papa Nero

Opis smeštaja:

Nalazi se  na 200m od mora, iznad plaže Papa Nero i na oko 1km udaljenosti od centra Agios Ioanisa.
Smeštaj je predvidjen u apartmanima.
Svaki apartman ima spavaću sobu sa 2 ležaja ili jednim francuskim, dnevni boravak sa čajnom kuhinjom i  jednim“sofa“ nestandardnim krevetom (pomoćni) . Postoji mogućnost  za četvrti  ležaj koji je fotelja na razvlačenje i spada isto u pomoćne ležajeve…Apartmani imaju kupatilo i terase. Sve terase gledaju na more.

JOGA

Kao i na dosadšnjim programima Atma joga centra, joga časove ćemo imati dva puta dnevno. Jutranji joga čas i u kasno popodne meditativne prakse. Satnicu ćemo prilagođavati potrebama grupe . Modifikacija određenih  praksi , naravno , tako da su početnici dobrodošli.

Aktivnosti u slobodno vreme :

  • čitanje knjiga iz oblasti joge i duhovnosti (uvek ponesemo mini biblioteku )
  • hiking – planinarenje; Pilion sa dosta označenih staza i seoskih puteva i pokriven zelenim šumama , hladnom tekućom vodom je poznata destinacija ljubiteljima ovakvih aktivnosti.
  • mountainbike – biciklizam preko planina…..250 km staza za ljubitelje biciklizma
  • sport na vodi – kajak
  • meditativne šetnje

CENE

2 osobe u apartmanu – po osobi 1900 din+ 550 €

3 osobe u apartmanu – po osobi 1900 din+430 €

4 osobe u apartmanu – po osobi 1900 din +410 €

Cena obuhvata prevoz autobusom Beograd-Volos-Beograd, transfer Volos-Agios Ioanis-Volos, organizacioni troškovi. , smeštaj i joga program.

Polazak autobusa je dan ranije u 14 časova. U Volos dolazi oko 6 ujutru. Iz Volosa se put nastavlja  minibusom za Agios Ioanis i put traje oko 2 sata.  Deca 2-11g u pratnji dve odrasle osobe  popust 10%.
Za sopstveni prevoz, cena se umanjuje .
Moguć pojedinačni smeštaj i u drugim objektima prema važećim cenama iz programa turističke agencije sa kojom sarađujemo ,po potrebi i željama.

Minimalni broj putnika je 10 punoplativih.
U slučaju manjeg broja putnika, cena po putniku se uvećava  u zavisnosti od broja prijavljenih.

Poneti :

Joga prostirku i jastuče za meditaciju.

Ostale informacije:

email: atmajogabeograd@gmail.com

mob:063383223

Fotografije sa aktivnog odmora JOGA , TI i More 2016 Papa Nero