Joga za starije

Ako ste sada odlučilio da vežbate jogu, znajte da nije kasno. Tačnije nikada nije kasno jer na časovima joge sve tehnike prilagodljive su čoveku prema njegovom dobu i specifičnim potrebama.

Naučne studije su pokazale da osobe koje su počele praktikovati jogu u kasnijim godinama, znatno usporile proces starenja i osećaju se bolje nego ranije.

Joga čas za starije podrazumeva pavanmuktasana 1, 2 i 3seriju vežbi koje su namenjene ( pavanmuktasana 1 ) opuštanju zglobova tela kao i eliminisanju energetskih blokova u zglobovima i spoljašnjim ekstremitetima . Odlična je za osobe sa reumatizmom, artritisom, visokim krvnim pritiskom ili nekim drugim problemima srca kod kojih se ne preporučuje naporno vežbanje. Druga serija vežbi ( pavanmuktasana 2 ) je namenjena eliminisanju energetskih blokada u abdominalnom delu i uopšteno jača probavni , digestivni sastav. Treća serija vežbi ( pavanmuktasana 3 ) je namenjena poboljšanju toka energije u telu. Ove asane takođe eliminišu energetske blokove u kičmi, aktiviraju pluća i srce i poboljšavaju endokrine funkcije.

Nakon asana sledi deo časa u kojem se praktikuju pranajame ili vežbe svesnog disanja.

Treći deo časa je namenjen relaksaciji, praksi joga nidre.

čas joge za starije traje 75 min.

TOP Ovaj web sajt je kreirao BeoHosting.com