Joga za trudnice u Beogradu - Prenatalna joga

Joga u trudnoći je jedna od najboljih stvari koje majka može da uradi za sebe i svoje dete. Joga vam pomaže za mirnu i laku trudnoću, da lakše, prirodnije dođete do prirodnog porođaja i pomaže bržem oporavku posle porođaja. Na suptilnom nivou vežbanje joge poboljšava trenutnu vezu između majke i deteta, podiže se nivo svesnosti i veza između majke i deteta postaje potpunija. Ovaj odnos je osnova za lični razvoj deteta tokom njegovog života.

 

Joga časovi za trudnice uključuju

Asane su joga vežbe, koje rade veoma pažljivo na reproduktivnim organima i karlici kako bi se obezbedili nesmetanu trudnoću i relativno lak porođaj. Na suptilnom nivou takvi položaji pomožu da se obezbedi optimalno snabdevanje krvi i hranljivih materija za razvoj fetusa. Jačaju se mišići leđa i noge, održava se mišićna snaga i fleksibilnost tela.

Pranajame su tehnike svesnog disanja. Ta moćna tehnika bezbeđuje u izobilju snabdevanje kiseonikom celo telo i samim timobezbeđuje bolju životnu energiju za vas i vaše dete. Pranajame vas u če kako da preuzmete kontrolu disanja tokom samog procesa porađanja.

Mudre i bande ili fizičke gestove, je zapravo psihička svest usmerena prema određenim tačkama u telu. Mudre se rade na reproduktivne organe žene, opet sa ciljem da lakše porađanje.

Relaksacija ili Joga Nidra(jogička san) je duboko opuštanje, posebno efikasan u toku trudnoće za fizičko i mentalno blagostanje. Tehnika relaksacije pomaže ženama da uče lako i prirodno da se opuštaju, što je od velikog značaja u procesu rađanja.

čas joge za trudnice traje 60 min.

TOP Ovaj web sajt je kreirao BeoHosting.com